woensdag 24 juli 2013

Nog 8 weken te gaan............

De voorbereidingen zijn in volle gang!

Vliegtickets hadden we in januari al geboekt. Daar is het mee begonnen.
We vliegen op 20 september met Lufthansa/United Airlines van Amsterdam naar Los Angeles, met een tussenstop in Washington.
Auto hebben we ook al gereserveerd, die gaan we ophalen op de luchthaven van Los Angeles waarna we naar ons reeds gereserveerde hotel (Hollywood Travelodge) rijden. Eerder hadden we een hotel geboekt net even ten zuiden van Downtown maar na het lezen van ervaringen van andere bezoekers van dit hotel over de onveiligheid op straat hebben we besloten om dan maar wat duurder maar hopelijk wel wat veiliger te overnachten.
We zullen 3 volle dagen in LA blijven om de hot spots als Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Venice Beach, Malibu en Downtown LA te bekijken.
En natuurlijk moeten we flink shoppen in de Walmart. We willen in ieder geval onze eigen kussens kopen en een koelbox voor in de auto voor onderweg.
Mocht er nog iemand tips hebben voor meer handigheidjes tijdens de reis dan houden we ons van harte aanbevolen.....

Vervolgens hebben we een route uitgestippeld waarin alle parken en steden zijn opgenomen die we graag willen bezoeken (zie kaart) en zijn alle hotelovernachtingen vastgelegd. Het merendeel hebben we geboekt bij Bookings.com. Het voordeel hiervan is dat je ook weer kostenloos kunt annuleren als je reisschema wijzigt. En in de tussen liggende tijd hebben we inderdaad al eens van hotel gewisseld omdat we ineens lazen dat er bedwantsen waren gesignaleerd bijvoorbeeld. Brrr, daar moet je niet aan denken toch?
In de Grand Canyon slapen we in de Bright Angel Lodge, in Death Valley in Panamint Springs Resort.
In Las Vegas hebben we voor een hotel gekozen dat net achter "de Strip" ligt, net achter Hotel New York, New York en het MGM Grand. Hier zullen we drie dagen zijn.
Vanuit Las Vegas willen we de Hoover Dam en het Valley of Fire State Park bezoeken.
In San Francisco logeren we vlakbij Alamo Square, waaraan de Painted Ladie's staan, de mooie villa's bekend van de TV serie Full House en Charmed. We willen in SF natuurlijk de Golden Gate Bridge over fietsen en denken erover om voor 4 dagen fietsen te huren omdat we de auto bij aankomst in SF direct gaan inleveren. Natuurlijk gaan we ook de andere hot spots van SF bekijken; Fisherman's Wharf en Pier 39, Downtown en China Town, Lombard Street en Golden Gate Park, over Alcatraz twijfelen we nog....
Na de laatste 4 dagen hier te hebben doorgebracht zullen we dan op 17 oktober vanuit San Francisco, via Frankfurt terug vliegen naar Amsterdam.




Ondertussen lees ik op internet de reisverslagen van andere reizigers en probeer hier de do's and don'ts uit te halen. TIPS ZIJN ZEER WELKOM! 
We pluizen de reisgidsen uit en proberen alvast uit te zoeken welke wandelingen we willen gaan maken in de Nationale Parken die we gaan bezoeken; Joshua Tree, Grand Canyon, Monument Valley, Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce, Zion, Valley of Fire SP, Death Valley en Yosemite. Hierbij kiezen we niet voor de langere wandelingen of de dagwandelingen maar voor de kortere hikes tot een max. van 5 miles, zodat het mogelijk is om er daar meer van op één dag te doen.

En zo brengen we de tijd door tot het moment komt om alles waar we over gelezen hebben daadwerkelijk te gaan aanschouwen. We hebben er zo'n zin in!

9 opmerkingen:

  1. Zo te lezen hebben jullie alles terdege uitgezocht. Lijkt me geweldig om te doen en zo leuk dat jullie vai deze weg de thuisblijvers mee laten genieten. Het aftellen kan beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal met plezier je reis door de USA volgen. Onze jongste zoon heeft 2 maal zo'n reis gemaakt. De eerste keer zo'n beetje de reis die jullie maken en vorig jaar de kant van Washington en New York.
    Hij hield beide keren ook een blog bij.
    Heerlijk om te volgen.
    Onze oudste kleindochter heeft een half jaar in Curacao vertoefd en 4 maanden in het verre oosten. Door haar verslagen op :Waar ben ik? Ben ik ook aan het bloggen geslagen.
    Al vanaf 2008. Toen maakten we een cruise ter ere van ons 50 jarig huwelijk.
    Heel veel plezier en als je wil kan ik je het verslag van onze zoon ook laten lezen.
    gr leny w

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, dit wordt vast een geweldige reis! En natuurlijk genoeg foto's om te scrappen :-).
    Gaan jullie ook nog scrapwinkels bezoeken? Archivers, Michaels, Hobby Lobby, Wallmart...
    Ik wens jullie in ieder geval alvast ontzettend veel plezier, ook met de voorbereidingen :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt goed ziet er super uit!
    Natuurlijk heel veel plezier!
    Geniet!!
    Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat wordt een bijzondere reis! Leuk! Heel heel heel veel plezier en geniet ervan! Ik kom jullie avonturen hier zeker even teruglezen. Groetjes Marlieke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh wat heerlijk Ellen en Peter! Mooi en duidelijk opgezet hier. Op deze manier kunnen wij, bezoekers van dit blog, een beetje met jullie meereizen en meegenieten van jullie avonturen. Goede reis en een fantastisch verblijf in Amerika!

    Groetjes, Angèle

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke en spannende reis hebben jullie voor de boeg! Heel veel plezier met alles wat jullie gaan zien en meemaken en natuurlijk een veilige en fijne reis!
    Groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel heel heel veel plezier, wat een geweldige reis! Geniet ervan!

    Groetjes,
    Marit

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nog een paar dagen en dan is het zover!! Jullie gaan een supermooie reis maken. Deze reis hebben wij ook een groot gedeelte van gemaakt ongeveer 20 jaar geleden! Echt een top reis was het. Zo mooi de natuur daar! Prachtige parken. Een leuke stad is San Francisco, veel te zien! Wij zijn op Alcatraz geweest en was zeker de moeite waard. Er was toen de tijd een Eagle pas te koop voor een paar dollar en daarmee kreeg je korting op alle parken en was de moeite waard. Wij hadden deze pas er na 3 parken al terug verdiend. De motels waar wij in logeerden waren prima, netjes, meestal motel 6 of best Western, wantsen aan over gehouden:)) Ik wens jullie een geweldige tijd toe in de USA en ga jullie volgen,geniet ervan.

    Groetjes,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen