woensdag 25 september 2013

Woensdag 25 september, Joshua Tree NP

Vandaag het Joshua Tree NP in geweest om de Hidden Valley trail en de Barkerdam Trail te lopen. Twee eenvoudige routes van ieder slechts 1 mile en zonder hoogte meters. Een makkie dus...... Bij binnenkomst van het park werden we direct verrast door de prachtige natuur, een combinatie van rotsen en de Joshua Trees die allen maar in de Mojave Desert groeien.

 






De Hidden Valley was een erg leuke loop om te lopen en ook erg fotogeniek.


 



 
Er stonden ook nog een vreemd soort andere bomen, helemaal kaal, net alsof ze afgebrand waren.
Of zouden ze er alvast staan voor Halloween?
 

Direct om de hoek lag de Barkerdam trail, eveneens erg mooi. We kwamen uit bij een meertje achter de Barker Dam, heel onlogisch als je bedenkt dat je midden in de woestijn zit. Het meertje was omgeven door hoge rotsen die redelijk glad en erg steil waren en we wilden het meer wel eens van boven bekijken dus zijn we de rotsen opgeklommen. Echter bij het terugklimmen ben ik gevallen en op mijn buik een stuk naar beneden gegleden, enkele angstige momenten beleefd! Het gevolg is en lijf vol schaafwonden, zwellingen en blauwe plekken en overal stijf.... Het zal Jantje de Boer niet zijn hoor en ja, het is vakantie..... Gelukkig zitten we de komende twee dagen in de auto en hoeven we niet te lopen dus kan ik even rustig aan doen.



De rest van het park hebben we vanuit de auto bekeken, alleen bij Cholla Cactus Garden zijn we er nog even uit geweest. Beslist NIET aanraken deze cactus, erg gevaarlijk!

 

 
Op de terugweg naar Palm Springs maar even langs de pharmacy gereden én langs Marilyn Monroe...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten